Physiologie du goût Notae | Bibliographia | Nexus externi | Tabula navigationisEditio anni 1826 v. 1v. 2Editio anni 1842Editio anni 1850Editio anni 1851Editio anni 1865Editio anni 1869Editio in duobus voluminibus: 12Editio anni 1922Versio anni 1854Versio anni 1865Versio anni 1879Versio anni 1884Versio anni 1889Versio anni 1865Versio anni 1867

Libri de re coquinariaFranciae scriptaLitterae FrancogallicaeScripta 1826


FrancogallicusgastronomiaIoanne Anthelmo Brillat-Savarin18261839Honorati de Balzac






Frontispicium (cum effigie auctoris) et titulus editionis 1848 Physiologie du goût


Physiologie du goût (titulus Francogallicus, scilicet "Physiologia gustús") est liber de gastronomia et de re coquinaria ab Ioanne Anthelmo Brillat-Savarin scriptus et anno 1826 sine auctoris nomine divulgatus,[1] auctore mox morituro. Saepe Francogallice reimpressus et in multas linguas versus est. Ad editionem anni 1839 addita est commentatio Honorati de Balzac titulo Traité des excitants modernes.


Inter aphorismata viginti ad caput libri posita saepius citatur quartum decimum, videlicet Un dessert sans fromage est une belle à qui il manque un œil (sit Latine "mensae secundae sine caseo sunt puella pulchra oculo carente").



Notae |



  1. "1826" ad pedem tituli editionis primae; mense Decembri 1825 secundum fr:wiki



Bibliographia |


  • Philippe C. Dubois, "Savarin/Balzac: du goût des excitants sur l'écriture moderne" in Nineteenth-Century French Studies vol. 33 (2004/2005) pp. 75-88

  • Stephen Mennell, All Manners of Food (Oxoniae: Blackwell, 1985) pp. 267-270 et alibi


Nexus externi |



  • Editio anni 1826 v. 1 v. 2 apud gallica .mw-parser-output .existinglinksgray a,.mw-parser-output .existinglinksgray a:visitedcolor:gray.mw-parser-output .existinglinksgray a.newcolor:#ba0000.mw-parser-output .existinglinksgray a.new:visitedcolor:#a55858
    (Francogallice)


  • Editio anni 1842 apud archive.org
    (Francogallice)


  • Editio anni 1850 apud archive.org
    (Francogallice)


  • Editio anni 1851 apud archive.org
    (Francogallice)


  • Editio anni 1865 cum Honorati de Balzac Traité des excitants modernes apud archive.org
    (Francogallice)


  • Editio anni 1869 apud archive.org
    (Francogallice)


  • Editio in duobus voluminibus: 1 2 apud archive.org
    (Francogallice)


  • Editio anni 1922 apud archive.org
    (Francogallice)


  • Versio anni 1854 apud archive.org
    (Anglice)


  • Versio anni 1865 apud archive.org
    (Anglice)


  • Versio anni 1879 apud archive.org
    (Anglice)


  • Versio anni 1884 apud archive.org
    (Anglice)


  • Versio anni 1889 apud archive.org
    (Anglice)


  • Versio anni 1865 apud archive.org
    (Theodisce)


  • Versio anni 1867 apud archive.org
    (Theodisce)


Popular posts from this blog

How should I use the fbox command correctly to avoid producing a Bad Box message?How to put a long piece of text in a box?How to specify height and width of fboxIs there an arrayrulecolor-like command to change the rule color of fbox?What is the command to highlight bad boxes in pdf?Why does fbox sometimes place the box *over* the graphic image?how to put the text in the boxHow to create command for a box where text inside the box can automatically adjust?how can I make an fbox like command with certain color, shape and width of border?how to use fbox in align modeFbox increase the spacing between the box and it content (inner margin)how to change the box height of an equationWhat is the use of the hbox in a newcommand command?

152 Atala Notae | Nexus externi | Tabula navigationis"Discovery Circumstances: Numbered Minor Planets"2000152Small-Body Database

Doxepinum Nexus interni Notae | Tabula navigationis3158DB01142WHOa682390"Structural Analysis of the Histamine H1 Receptor""Transdermal and Topical Drug Administration in the Treatment of Pain""Antidepressants as antipruritic agents: A review"